Bug in TMenu [Fixed]

Bug in TMenu [Fixed]

Postby Enrico Maria Giordano » Thu Oct 05, 2017 12:40 pm

The menuitems of the main menubar are too wide.

EMG
User avatar
Enrico Maria Giordano
 
Posts: 6604
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia

Re: Bug in TMenu

Postby Enrico Maria Giordano » Thu Oct 05, 2017 12:43 pm

This is a sample:

Code: Select all  Expand view
#include "Fivewin.ch"


FUNCTION MAIN()

    LOCAL oWnd, oMenu

    MENU oMenu 2015
        MENUITEM "Test1"
        MENUITEM "Test2"
        MENUITEM "Test3"
        MENUITEM "Test4"
        MENUITEM "Test5"
    ENDMENU

    DEFINE WINDOW oWnd;
           MENU oMenu

    ACTIVATE WINDOW oWnd

    RETURN NIL


EMG
User avatar
Enrico Maria Giordano
 
Posts: 6604
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia

Re: Bug in TMenu

Postby Enrico Maria Giordano » Thu Oct 05, 2017 12:45 pm

Any quick and dirty workaround, please?

EMG
User avatar
Enrico Maria Giordano
 
Posts: 6604
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia


Re: Bug in TMenu

Postby cnavarro » Thu Oct 05, 2017 3:38 pm

This not a bug
In menus with styles and not fonts or clause COLORS ( OWNERDRAW items ), you know solution for adjust width of items

Code: Select all  Expand view


   GetnWidthItem( 0.5 )

 


There are users who like the widest items to make the menus more readable
Muchas gracias. Many thanks.
Saludos,Regards

Cristobal Navarro - Harbour (r1601050904) - xHarbour (Build 20150603) - VS 2013/15/17 - FWH 17.11

Hay dos tipos de personas: las que te hacen perder el tiempo y las que te hacen perder la noción del tiempo
User avatar
cnavarro
 
Posts: 3783
Joined: Wed Feb 15, 2012 8:25 pm
Location: España

Re: Bug in TMenu

Postby Enrico Maria Giordano » Thu Oct 05, 2017 5:20 pm

With

Code: Select all  Expand view
GetnWidthItem( 0.5 )


the dropdowns widths are changed too. How can I change the widths of the menuitems on the menubar withouth affecting the menuitems on the dropdowns?

EMG
User avatar
Enrico Maria Giordano
 
Posts: 6604
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia

Re: Bug in TMenu

Postby cnavarro » Thu Oct 05, 2017 6:41 pm

Enrico, your are right
I answered too fast
Muchas gracias. Many thanks.
Saludos,Regards

Cristobal Navarro - Harbour (r1601050904) - xHarbour (Build 20150603) - VS 2013/15/17 - FWH 17.11

Hay dos tipos de personas: las que te hacen perder el tiempo y las que te hacen perder la noción del tiempo
User avatar
cnavarro
 
Posts: 3783
Joined: Wed Feb 15, 2012 8:25 pm
Location: España


Re: Bug in TMenu

Postby cnavarro » Thu Oct 05, 2017 8:58 pm

Please, wait
Muchas gracias. Many thanks.
Saludos,Regards

Cristobal Navarro - Harbour (r1601050904) - xHarbour (Build 20150603) - VS 2013/15/17 - FWH 17.11

Hay dos tipos de personas: las que te hacen perder el tiempo y las que te hacen perder la noción del tiempo
User avatar
cnavarro
 
Posts: 3783
Joined: Wed Feb 15, 2012 8:25 pm
Location: España


Return to Bugs report & fixes / Informe de errores y arreglos

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest