how to open multiple ports

how to open multiple ports

Postby mtajkov » Thu May 12, 2011 7:44 am

how to open multiple ports simultaneously?

if I try:

nCom1 := OpenComm( "COM1", 1024 , 128)
nCom2 := OpenComm( "COM2", 1024 , 128)

then

nCom1=1
nCom2=1
Best regards
Milos

[ FWH 21.11 ] [ xHarbour 1.2.3 Intl. (SimpLex) (Build 20150603) ]
mtajkov
 
Posts: 126
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

Re: how to open multiple ports

Postby Robert Frank » Thu May 12, 2011 8:25 am

OpenPort() return handle of port

try:

COM_OPEN(1)
COM_OPEN(2)

Be sure that you have both of com ports installed in operating system






Function COM_OPEN(xPORT)
Local pNAME
Local nError,cDCB
Local xRESZTA:=.T.
Do Case
Case xPORT=1
pNAME:="COM1"
Case xPORT=2
pNAME:="COM2"
Case xPORT=3
pNAME:="COM3"
Case xPORT=4
pNAME:="COM4"
Case xPORT=5
pNAME:="COM5"
Case xPORT=6
pNAME:="COM6"
Case xPORT=7
pNAME:="COM7"
Case xPORT=8
pNAME:="COM8"
Case xPORT=9
pNAME:="COM9"
EndCase

hPORT:= OpenComm( pNAME, 2048, 2048 )
If ! BuildCommDcb( pNAME+cSPEED, @cDcb )
nError = GetCommError( hPORT )
MsgInfo( "BuildCommDcb Error: " + Str( nError ) )
xRESZTA:=.F.
EndIf
If ! SetCommState( hPORT, cDcb )
nError = GetCommError( hPORT )
MsgInfo( "SetCommState Error: " + Str( nError ) )
xRESZTA:=.F.
EndIf
If xRESZTA
oWND:oMSGBAR:cMSGDEF:=PNAME+" : Opened"
oWND:oMSGBAR:Refresh(.T.)
Else
oWND:oMSGBAR:cMSGDEF:=PNAME+" : Error"
oWND:oMSGBAR:Refresh(.T.)
EndIf
Return xRESZTA
Robert Frank
User avatar
Robert Frank
 
Posts: 95
Joined: Fri Nov 23, 2007 4:43 am
Location: Gdynia-Poland

Re: how to open multiple ports

Postby mtajkov » Thu May 12, 2011 8:48 am

The problem is that nCom1 and nCom2 have the same value. It is necessary that this value is different.
Best regards
Milos

[ FWH 21.11 ] [ xHarbour 1.2.3 Intl. (SimpLex) (Build 20150603) ]
mtajkov
 
Posts: 126
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

Re: how to open multiple ports

Postby Robert Frank » Thu May 12, 2011 9:10 am

Try to use my example and check what BuildCommDcb and GetCommError will say.
Robert Frank
User avatar
Robert Frank
 
Posts: 95
Joined: Fri Nov 23, 2007 4:43 am
Location: Gdynia-Poland

Re: how to open multiple ports

Postby mtajkov » Thu May 12, 2011 12:35 pm

definite problem is that it functions opncomm (.....) always returns the value 1. Why!? I do not know! I use FWH6.12
Best regards
Milos

[ FWH 21.11 ] [ xHarbour 1.2.3 Intl. (SimpLex) (Build 20150603) ]
mtajkov
 
Posts: 126
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:33 pm

Re: how to open multiple ports

Postby Enrico Maria Giordano » Thu May 12, 2011 7:43 pm

mtajkov wrote:I use FWH6.12


Sorry but this is a way older FHW release. I don't think Fivetech is able to support it.

EMG
User avatar
Enrico Maria Giordano
 
Posts: 8348
Joined: Thu Oct 06, 2005 8:17 pm
Location: Roma - Italia


Return to FiveWin for Harbour/xHarbour

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], jmartial and 34 guests