Page 1 of 1

Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 10:29 am
by Marc Vanzegbroeck
Hi,

Is there a way to check if an ID exist in a resource.
I want to use the same program for different customers, and some customers don't a some input-fields (option).
I can offcource add the field in the resource of all customers, an hide, or disable it if it is not available, but sometimes I want to use
that place for something else for that customer.
So I want someting like:
Code: Select all  Expand view
IF existid(201)
    REDEFINE GET test   ID 201 OF oDlg
ENDIF
 


Is this possible?

Thanks,
Marc

Re: Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 12:56 pm
by Antonio Linares
Marc,

You could use:

GetDlgItem( hDlg, nID ) --> hControl

hControl will be zero if such control does not exist.

The problem with this function is that you can not use it until you have the hWnd of the dialog, in other words: it will only work from the ON INIT clause:

ACTIVATE DIALOG oDlg ON INIT CheckControlsAndRedefineThem()

Re: Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 7:33 pm
by Marc Vanzegbroeck
Antonio,

GetDlgItem( hDlg, nID ) allways returned 0 but oDlg:getitem(nID) is working fine.
The only problem I have now is to redefine a control in the function called in the ON INIT,it doesn't work.
Is it an other syntax I have to use?

Regards,
Marc

Re: Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 7:52 pm
by IBTC
Hi Marc,

Marc Vanzegbroeck wrote:The only problem I have now is to redefine a control in the function called in the ON INIT,it doesn't work.


Maybe this will be a solution: first find out what controls are there, put it in e.g. aControl and use this information in the Redefine-section.

Code: Select all  Expand view

aControl := aGetDlgControl( cResource )

...

   DEFINE DIALOG oDlg  NAME cResource

...

IF ASCAN( aControl, 3002 )>0
    REDEFINE ... ID 3002 OF oDlg
ENDIF
 


Code: Select all  Expand view
FUNCTION aGetDlgControl( cResource )

   local oDlg
   local aControl := {}

   DEFINE DIALOG oDlg NAME cResource

   oDlg:Hide()

   ACTIVATE DIALOG oDlg;
         ON INIT( aControl := _aGetControl( oDlg:hWnd ), oDlg:End() )

return aControl

function _aGetControl( hDlg )

   local hCtrl    := GetWindow( hDlg, GW_CHILD )
   local aControl := {}

   while hCtrl != 0 .and. GetParent( hCtrl ) == hDlg
      AADD( aControl, GetWindowLong( hCtrl, GWL_ID ) )
      hCtrl = GetWindow( hCtrl, GW_HWNDNEXT )
   end

return aControl
 

Re: Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 8:06 pm
by Marc Vanzegbroeck
Thanks Ruediger,

This is working fine!

Regards,
Marc

Re: Check if ID exist in resource

PostPosted: Sun Jan 15, 2012 10:11 pm
by Antonio Linares
Very good solution :-)