XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Mon May 20, 2024 7:51 pm

It's giving me an error when I put Transparent



oDB_TEMPO_VENDA:lTransparent := .F. ------> OK
oDB_TEMPO_VENDA:lTransparent := .T. ------> ERROR


Fw VERSION 22.03


Code: Select all  Expand view

    *----------------------------------------------------------------------------
    oDB_TEMPO_VENDA                                     := TXBrowse():New( oDlg_PDV_VENDAS )
    oDB_TEMPO_VENDA:cAlias                          := "tempo"
    oDB_TEMPO_VENDA:bKeyDown                        :={|nKey|  if(nkey=13,(T_COD_PRODUTO:=tempo->COD_PRODUTO,APAGAR_ITENS_PDV(T_PODE_DELETAR,tempo->ID,tempo->NOME_PRODUTO) , ),) , if(nkey=27,(T_PODE_DELETAR:="N",oT_PDV_COD_BARRA:SetFocus() , ),)  }
    oDB_TEMPO_VENDA:bLDblClick                      :={|| T_COD_PRODUTO:=tempo->COD_PRODUTO }
    oDB_TEMPO_VENDA:bRClicked                       :={|| Msgstop("Opção Não Existe !",SISTEMA) }  
    oDB_TEMPO_VENDA:lColDividerComplete         := .F.
    oDB_TEMPO_VENDA:lHScroll                    := .F.      //-----> Barra Rolagem Horiz.
    oDB_TEMPO_VENDA:lVScroll                        := .F.  
    oDB_TEMPO_VENDA:lFooter                     := .T.
    oDB_TEMPO_VENDA:lRecordSelector             := .T.  
    oDB_TEMPO_VENDA:nHeaderLines                := 1
    oDB_TEMPO_VENDA:nDataLines                  := 2.5
    oDB_TEMPO_VENDA:bClrStd                         := {|| { COR_LETRAS_GRID, IIF((oDB_TEMPO_VENDA:KeyNo())%2==0, COR_1_bClrStd , COR_2_bClrStd   ) } }    
    oDB_TEMPO_VENDA:bClrSelFocus                    := {|| { M->COR_1_bClrSelFocus, M->COR_2_bClrSelFocus  } }        
    oDB_TEMPO_VENDA:bClrRowFocus                    := {|| { M->COR_1_bClrRowFocus, M->COR_2_bClrRowFocus   } }
    oDB_TEMPO_VENDA:nColDividerStyle            := 4
    oDB_TEMPO_VENDA:nRowDividerStyle            := 4
    oDB_TEMPO_VENDA:nMarqueeStyle               := 7
    oDB_TEMPO_VENDA:nFooterLines                := 1
    oDB_TEMPO_VENDA:lAllowColSwapping           := .T.                                 //  Click no header (.f.)Trava
    oDB_TEMPO_VENDA:l2007                           := M->ESTILO_l2007
    oDB_TEMPO_VENDA:lTransparent                    := .T.   &&&& faz o browse Transparente
   oDB_TEMPO_VENDA:lDisplayZeros                := (.F.)
   oDB_TEMPO_VENDA:lColChangeNotify             := (.T.)   &&&&& gerar evento por coluna
    oDB_TEMPO_VENDA:lAllowRowSizing             := .T.
    oDB_TEMPO_VENDA:CreateFromResource(4027)
    *------------------------------------------------------------------------- 
 





Code: Select all  Expand view

Aplicacao
=============================
 Empresa...: Hisomais Embalagens Ltda
 Data Erro.: 20/05/2024, 16:44:08
 Caminho...: C:\PROJETOS\MESTOQ\MESTOQ.EXE (32 bits)
 Versao....: xHarbour 1.2.3 Intl. (SimpLex) (Build 20201212)
 FiveWin...: FWH 22.03
 Compilador: Borland/Embarcadero C++ 7.4 (32-bit)
 Windows...: 6.2, Build 9200

Abaixo a Descriao do Erro
Error BASE/1068  Erro nos parƒmetros: acesso de array
 Arquivos:
     [   1] = U  
     [   2] = N   1

Rotinas / Linhas Chamadas
=============================
 Chamada por..: .\source\classes\XBROWSE.PRG =>  txbrowse:paint( 2205 )
 Chamada por..: .\source\classes\XBROWSE.PRG =>  txbrowse:display( 2133 )
 Chamada por..: .\source\classes\CONTROL.PRG =>  tcontrol:handleevent( 1793 )
 Chamada por..: .\source\classes\XBROWSE.PRG =>  txbrowse:handleevent( 11921 )
 Chamada por..: .\source\classes\WINDOW.PRG =>  _fwh( 3559 )
 Chamada por..:  =>  dialogbox( 0 )
 Chamada por..: .\source\classes\DIALOG.PRG =>  tdialog:activate( 304 )
 Chamada por..: C:\PROJETOS\MESTOQ\PRG_OBJ\PDV_PRE_VENDAS.PRG =>  pdv_pre_venda( 722 )
 Chamada por..: C:\PROJETOS\MESTOQ\PRG_OBJ\SISTEMA.PRG =>  (b)monta_menu_ribbon( 3385 )
 Chamada por..: .\source\classes\TRBTN.PRG =>  trbtn:click( 717 )
 Chamada por..: .\source\classes\TRBTN.PRG =>  trbtn:lbuttonup( 920 )
 Chamada por..: .\source\classes\CONTROL.PRG =>  tcontrol:handleevent( 1817 )
 Chamada por..: .\source\classes\TRBTN.PRG =>  trbtn:handleevent( 1578 )
 Chamada por..: .\source\classes\WINDOW.PRG =>  _fwh( 3559 )
 Chamada por..:  =>  winrun( 0 )
 Chamada por..: .\source\classes\WINDOW.PRG =>  twindow:activate( 1097 )
 Chamada por..: C:\PROJETOS\MESTOQ\PRG_OBJ\SISTEMA.PRG =>  main( 1923 )

 
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby nageswaragunupudi » Mon May 20, 2024 9:58 pm

This is a bug in xbrowse.prg.
We regret the inconvenience and thank you for pointing this out.

Please apply the following fix to xbrowse.prg.
Please locate the following lines of code in the METHOD Paint()
Code: Select all  Expand view
  else
      if ::lTransparent .and. Empty( ::oBrush:hBitmap )
         if ! Empty( ::oWnd:oBrush:hBitmap )
            aOrg  := SetBrushOrgEx( ::hDC, nBmpWidth( ::oWnd:oBrush:hBitmap ) - ::nLeft, ;
                                  nBmpHeight( ::oWnd:oBrush:hBitmap ) - ::nTop )
         endif
         FillRect( ::hDC, GetClientRect( ::hWnd ), ::oWnd:oBrush:hBrush )
         SetBrushOrgEx( ::hDC, aOrg[ 1 ], aOrg[ 2 ] )
      else


See the last but one line:
Code: Select all  Expand view
        SetBrushOrgEx( ::hDC, aOrg[ 1 ], aOrg[ 2 ] )


Please modify this line as 3 lines like this:
Code: Select all  Expand view
        if aOrg != nil
            SetBrushOrgEx( ::hDC, aOrg[ 1 ], aOrg[ 2 ] )
         endif


This fix should solve the problem.
Regards

G. N. Rao.
Hyderabad, India
User avatar
nageswaragunupudi
 
Posts: 10316
Joined: Sun Nov 19, 2006 5:22 am
Location: India

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Tue May 21, 2024 8:33 pm

Hello

Not Worrk

Image

Image
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Wed May 22, 2024 8:59 pm

HELLO
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby nageswaragunupudi » Wed May 22, 2024 9:56 pm

This is the revised code:
Code: Select all  Expand view
  // Paint Background
   if ::bPaintBack != nil
      Eval( ::bPaintBack, Self )
   else
      if ::lTransparent .and. Empty( ::oBrush:hBitmap )
         if ! Empty( ::oWnd:oBrush:hBitmap )
            aOrg  := SetBrushOrgEx( ::hDC, nBmpWidth( ::oWnd:oBrush:hBitmap ) - ::nLeft, ;
                                  nBmpHeight( ::oWnd:oBrush:hBitmap ) - ::nTop )
         endif
         FillRect( ::hDC, GetClientRect( ::hWnd ), ::oWnd:oBrush:hBrush )
         if aOrg != nil
            SetBrushOrgEx( ::hDC, aOrg[ 1 ], aOrg[ 2 ] )
         endif
      else
         oRect       := ::DataRect()
         aOrg  := SetBrushOrgEx( ::hDC, oRect:nLeft, oRect:nTop )
         FillRect( ::hDC, oRect:aRect, ::oBrush:hBrush )
         SetBrushOrgEx( ::hDC, aOrg[ 1 ], aOrg[ 2 ] )
      endif
   endif
   // Paint Background end
 


This is working here and should work for you too.
Regards

G. N. Rao.
Hyderabad, India
User avatar
nageswaragunupudi
 
Posts: 10316
Joined: Sun Nov 19, 2006 5:22 am
Location: India

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Thu May 23, 2024 2:49 pm

It was great, the only thing missing was that detail.

Image
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Fri May 24, 2024 4:41 pm

the columns were not transparent
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby INFORMAISVRB » Sat May 25, 2024 12:43 pm

Hi, is this possible on Xbrowse?
INFORMAISVRB
 
Posts: 48
Joined: Tue Mar 23, 2010 12:53 pm

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby nageswaragunupudi » Sat May 25, 2024 1:04 pm

Transparency for headers and record-selector is not implemented yet.
We may provide in future versions.

But full data area of the xbrowse, including all columns can be fully transparent.

Sample:
Code: Select all  Expand view
#include "fivewin.ch"

REQUEST DBFCDX

function Main()

   local oWnd, oFont, oBrush, oBrw

   USE CUSTOMER
   SET FILTER TO RECNO() < 6

   DEFINE BRUSH oBrush FILE "c:\fwh\bitmaps\sea.bmp" RESIZE
   DEFINE FONT oFont NAME "TAHOMA" SIZE 0,-14
   DEFINE WINDOW oWnd FROM 0,0 TO 500,1100 PIXEL BRUSH oBrush TITLE FWVERSION
   oWnd:SetFont( oFont )

   @ 100, 20 XBROWSE oBrw SIZE -20,-40 PIXEL OF oWnd ;
      DATASOURCE ALIAS() AUTOCOLS ;
      CELL LINES NOBORDER ;
      COLOR CLR_WHITE,CLR_BLACK TRANSPARENT

   WITH OBJECT oBrw
      //
      :CreateFromCode()
   END

   ACTIVATE WINDOW oWnd CENTERED
   RELEASE FONT oFont
   RELEASE BRUSH oBrush

return nil


Image
Regards

G. N. Rao.
Hyderabad, India
User avatar
nageswaragunupudi
 
Posts: 10316
Joined: Sun Nov 19, 2006 5:22 am
Location: India

Re: XBROWSE (It's giving me an error when I put Transparent)

Postby karinha » Sat May 25, 2024 1:50 pm

Code: Select all  Expand view

#Include "FiveWin.ch"

STATIC oFont

REQUEST DBFCDX

FUNCTION Main()

   LOCAL oWnd, oBrush, oBrw, aGrad

   USE CUSTOMER

   SET FILTER TO RecNo() < 6

   GO TOP

// aGrad := { { 1.0, 16744448, 16777215 }, { 0.1, 16744448, 16777215 } } // Blue
   aGrad := { { 1.0, 12824535, 16777215 }, { 0.1, 12824535, 16777215 } } // Purple
// aGrad := { { 1.0, 3926784, 16777215  }, { 0.1,  3926784, 16777215 } } // Green

   // DEFINE BRUSH oBrush FILE "..\bitmaps\sea.bmp" RESIZE
   DEFINE BRUSH oBrush COLOR aGrad

   DEFINE FONT oFont NAME "TAHOMA" SIZE 0, - 14

   DEFINE WINDOW oWnd FROM 0, 0 TO 500, 1100 PIXEL BRUSH oBrush ;
      TITLE FWVERSION

   oWnd:SetFont( oFont )

   @ 100, 20 XBROWSE oBrw SIZE - 20, - 40 PIXEL OF oWnd ;
      DATASOURCE Alias() AUTOCOLS                       ;
      CELL LINES NOBORDER                               ;
      COLOR CLR_WHITE, CLR_BLACK TRANSPARENT

   BrwColors( oBrw, .T. )

   WITH OBJECT oBrw

      oBrw:AutoFit() // Auto ajuste / ajuste automatico do xBrowse()

      :nStretchCol := STRETCHCOL_WIDEST  // Ajusta as colunas do xBrowse.
      //
      :CreateFromCode()
   END

   ACTIVATE WINDOW oWnd CENTERED

   RELEASE FONT oFont
   RELEASE BRUSH oBrush

   CLOSE DATA

RETURN NIL
// ESTA EM: INV1.PRG
STATIC FUNCTION BrwColors( oBrw, lFoot )

   local cClrBack

   DEFAULT lFoot          := .F.

   oBrw:l2007             := .F.
   oBrw:nRowHeight        := 24
   oBrw:nHeaderHeight     := 24
   oBrw:lFooter           := lFoot
   
   //oBrw:lRecordSelector     := .F.
   //oBrw:lColDividerComplete := .F.
   //oBrw:lRowDividerComplete := .F.
   
   oBrw:lFlatStyle        := .T.

   oBrw:bClrHeader        := { || { CLR_BLACK, CLR_WHITE, CLR_WHITE } } //RGB( 232, 255, 232 ), RGB( 232, 255, 232 ) }}
   oBrw:lFullGrid         := .F.

// oBrw:nRowDividerStyle  := LINESTYLE_NOLINES // DARKGRAY  // LINESTYLE_LIGHTGRAY
// oBrw:nColDividerStyle  := LINESTYLE_NOLINES // LIGHTGRAY // LINESTYLE_NOLINES

   oBrw:nMarqueeStyle := MARQSTYLE_HIGHLROW

   oBrw:bClrStd = { || If( oBrw:KeyNo() % 2 == 0, ;
                         { If( ( oBrw:cAlias )->( Deleted() ), CLR_HRED, CLR_BLUE ),;
                           RGB( 198, 255, 198 ) }, ;
                         { If( ( oBrw:cAlias )->( Deleted() ), CLR_HRED, CLR_BLUE ),;
                           RGB( 232, 255, 232 ) } ) }

   oBrw:bClrSel = { || { If( ( oBrw:cAlias )->( Deleted() ), CLR_HRED, CLR_WHITE ),;
                           RGB( 34, 177, 76 ) } } //RGB( 0x33, 0x66, 0xCC ) } }
   
   cClrBack = Eval( oBrw:bClrSelFocus )[ 2 ]

   oBrw:bClrSelFocus  := { || { If( ( oBrw:cAlias )->( Deleted() ), CLR_HRED, CLR_WHITE ),;
                              cClrBack } }

   oBrw:SetColor( CLR_BLUE, RGB( 232, 255, 232 ) )

   oBrw:SetFont( oFont )

RETURN NIL

// FIN / END
 


Regards, saludos.
João Santos - São Paulo - Brasil - Phone: +55(11)95150-7341
User avatar
karinha
 
Posts: 7381
Joined: Tue Dec 20, 2005 7:36 pm
Location: São Paulo - Brasil


Return to FiveWin for Harbour/xHarbour

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests